Hurtige og detaljerede baggrundskort

Jeg er lidt en nørd i forhold til at efterstræbe hurtige og samtidigt detaljerede baggrundskort. Det er sjældent at både detaljeringsgrad, performance og vedligeholdelsesmuligheder bare spiller godt sammen.

Men på det seneste har jeg dyrket det lidt og har fundet at vektortile-kort rummer alle de muligheder som jeg ønsker. Jeg har lavet dette eksempel, som i den kommende tid, vil være offentligt tilgængeligt i min ArcGIS Online organisation: Baggrundskort Danmark

Vektor-tile baggrundskort. Designet i den grå farve-skala, så det er velegnet til diverse temakort. Kortet kan roteres og vandrette labels forbliver vandrette på skærmen.

Den vektortile-pakke som definerer kortet fylder kun 644 Mb og kan nemt tages offline på mobile enheder. Det vilde er, at kortet er detaljeret på parcelhus niveau og sågar indeholder opdaterede adresser.

Kortdata er downloadet fra GeoDanmark- og Stednavne-datapakkerne på Datafordeleren. Adresser og vejnavne hentes via Dawa-webservicen. Alle data downloades via Python-scripts med jævne mellemrum og selve vektor tile pakken opdateres også automatisk via Python-script. Alle data kan downloades på under 2 timer, og vektor-tile pakken er opdatereret på ArcGIS Online ca. 1 time senere.
De automatiske scripts vil altså på under 3 timer, f.eks. hver anden måned, kunne sørge for opdaterede hurtige baggrundskort på ArcGIS Online eller egne ArcGIS Enterprise Portaler.

Download scripts til download fra Datafordeler og Dawa er udviklet til ArcGIS Pro, men kan nemt tilpasses til at køre i OGR/Qgis miljøer. Så hvis du ikke lige har fået skovlen under Datafordelerens lettere kryptiske organisering, så kunne der være hjælp at hente her.

Har du kommentarer til kortet eller ønsker at høre mere om opdateringsrutinerne, så giv dig endeligt til kende på jesper@giskonsulenten.dk.

Udgivet i Indlæg om software, Nyheder, Tips & Tricks Etiket: , , , ,